Årets sommerstudenter er på plass

Til sammen ti studenter fra NTNU i Trondheim og NMBU på Ås skal tilbringe sommeren med oss i Vedal. En sommerjobb er med på å danne grunnlaget for hvor man skal arbeide i fremtiden, enten det blir hos oss, eller hos noen andre. Gjennom en sommerjobb i Vedal får man et unikt innblikk i arbeidshverdagen i en av landets største bygg- og eiendomsbedrifter.

Unge talenter

I Vedal satser vi aktivt på å utvikle unge og nyutdannede talenter. Sommerjobb er derfor en viktig arena og en unik mulighet for oss til å bli bedre kjent med studentene, og ikke minst for de til å bli bedre kjent med oss. Vi ønsker å gi studentene faglige utfordrende arbeidsoppgaver, mulighet til å lære av dyktige kolleger og ikke minst en anledning til å sette teoretisk kunnskap ut i praksis i et trygt og godt arbeidsmiljø.

Vi ønsker at de skal få konkrete, relevante og spennende arbeidsoppgaver ute i prosjektene.

Ingrid Sogn LienHR-ansvarlig

– Å få sommerstudentene på plass er alltid et av årets høydepunkter. Vi har brukt dette som en vellykket rekrutteringsarena over mange år, det er alltid like spennende og gøy å bli kjent med nye, flinke studenter. Vi ønsker at de skal få konkrete, relevante og spennende arbeidsoppgaver ute i prosjektene slik at de får et godt innblikk i en eventuell fremtidig arbeidshverdag, sier Ingrid Sogn Lien HR-ansvarlig i Vedal.

Studentene

Vedal har mange pågående byggeprosjekter og aktiviteten er høy, også i sommermånedene. De ti studentene er fordelt på syv prosjekter, og vi har tatt en prat med noen av dem.

Aktuelt -

Hvilke forventninger har du til sommerjobben i Vedal?

Elin: – Jeg håper å lære mye nytt, møte nye mennesker, få bryne meg på morsomme utfordringer og ha det gøy på jobb!

Vebjørn: – Jeg har forventning til at jeg får en større forståelse av hva en jobb i denne bransjen innebærer, samt at jeg blir kjent med engasjerte og interessante mennesker.

Arne: – Spennende arbeidsoppgaver som gir en forsmak på hva som venter som nyutdannet. Jeg håper å få litt ansvar, men også noen man kan støtte seg på ved behov. Jeg gleder meg også til å bli kjent med Vedal, og finne ut om det er et sted jeg kunne tenkt meg å jobbe etter endt studie.

Hvorfor valgte du å søke deg til nettopp Vedal?

Sivert: – Jeg søkte sommerjobb i Vedal etter samtaler med tidligere sommerstudenter. De var svært fornøyde og følte de lærte veldig mye av arbeidsoppgavene de fikk. Måten sommerstudentene får bryne seg på virkelige prosjekter, og dermed får en bratt læringskurve og økt ansvarsfølelse, er svært appellerende. Etter å ha hørt om verdiene, prosjektene og arbeidsmiljøet i Vedal, på bedriftspresentasjonen deres, ble jeg også mer interessert i selskapet.

Katrine: – Jeg fikk et veldig godt inntrykk av både bedrift og medarbeidere under bedriftspresentasjonen i Ås, og fikk spesielt sansen for fokuset på nye utfordringer og muligheten til å bli «kastet ut i det». Visjonen om å være best (ikke størst) appellerte spesielt.

Aktuelt - Gjennom sommeren skal Herman og Katrine være på Clemenskvartalet i Bispevika.

Gjennom sommeren skal Herman og Katrine være på Clemenskvartalet i Bispevika.

Kan du si noe konkret om arbeidsoppgavene?  

Herman: – Jeg startet i mai, og følger jeg har kommet veldig godt i gang. En av mine arbeidsoppgaver så langt har vært å følge opp fasadearbeidene. Det er totalt 14 ulike fasader bestående av forskjellige materialer på dette prosjektet. Det har vært veldig spennende og lærerikt å se hvordan Vedal jobber med å koordinere de ulike entreprenørene og finne løsninger på de utfordringene som dukker opp underveis. I tillegg har jeg fått ansvaret for å sammenstille ulike tilbud for en entreprise.

Så langt har mottagelsen her i Vedal vært veldig bra. Fra første dag har det vært et tilpasset opplegg for meg, og jeg føler jeg får bryna meg på spennende oppgaver sammen med dyktige kolleger.

Så langt har mottagelsen her i Vedal vært veldig bra. Fra første dag har det vært et opplegg for meg.

HermanSommerstudent

Trine: – På prosjektet i Fridtjof Nansens vei 12 skal jeg bistå entrepriseleder med å følge opp entreprisene for betong, fasade, bæresystem, tømrer, murer og taktekker gjennom sommeren. Arbeidsoppgavene handler mye om å legge til rette for de ulike aktørene på byggeplassen og sørge for at arbeidet som blir gjort gjennomføres på en trygg måte og etter fremdriftsplanen.

I fjor var jeg sommerstudent på samme prosjektet, men da så tomten helt annerledes ut. Prosjektet var i en tidlig fase med grunnarbeider i fokus. Dette innebar utgraving av masser, kalksementstabilisering, peleboring, støp av arbeidsdekker og mye mer. Mine arbeidsoppgaver var å følge opp entreprisene betong, fundamentering og rigg. Med svært ugunstige grunnforhold i tomta fikk jeg være med på en relativ krevende fundamenteringsjobb noe som var utrolig lærerikt. Arbeidsoppgavene gikk mye ut på planlegging, tilrettelegging og koordinering med underentreprenørene – det var alltid nok å gjøre! I tillegg ble jeg introdusert for administrative oppgaver på brakkeriggen og fulgte opp forhold relatert til miljø som produktkontroll og rapportering av avfallsstatistikk og energibruk. Jeg sitter igjen med verdifull kunnskap om kompleksiteten i et byggeprosjekt og hvilke oppgaver og utfordringer som hører med grunnarbeider. Det var spesielt lærerikt å få samarbeide tett med underentreprenørene og lære om samspillet mellom alle aktørene på byggeplassen.

Jeg sitter igjen med verdifull kunnskap om kompleksiteten i et byggeprosjekt.

TrineSommerstudent

Som sommerstudent i Vedal blir man vist tillitt fra første stund gjennom varierte og utfordrende arbeidsoppgaver. Man får ta del i stort sett alt man viser engasjement for og lærer utrolig mye på kort tid. Man blir raskt en del av et godt sammensatt team og det er alltid er noen å spørre. Dette gjør at man fort blir trygg og føler seg ivaretatt på jobb.

– Det er veldig gledelig å høre at årets studenter er godt i gang og har fått en bra velkomst hos oss i Vedal. Vi er veldig takknemlig for å ha dem på plass, og vi gleder oss til nok en sommer med dyktige og læringsvillige studenter på våre byggeplasser, avslutter Sogn Lien.

Er du interessert i en karriere i Vedal? Se våre ledige stillinger eller send oss en åpen søknad.