Porsche på Gardermoen

På Oslo Airport City nådde vi i sommer en stor milepæl med overlevering av det første prosjektet; Porsche Center Gardermoen. Prosjektet på ca. 2 300 BRA åpnet for publikum tidligere i august og totalt 40 nye og gamle Porsche-modeller var utstilt i de nye butikklokalene.

Første leietaker

Etter 11 hektiske måneders bygging i en utfordrende og spesiell tid ble Porsche Center Gardermoen (PCG) overlevert 30.06.22. Porsche er med det første leietaker i Oslo Airport City (OAC). OAC-området på 1150 mål ligger i Gardermoen Næringspark og har et utviklingspotensial på nesten én million utleibare kvadratmeter. Dette representerer et av de største utviklingsprosjektene i Norden.

(...) overlevert et bygg vi er svært stolte av med høy kvalitet til avtalt tid.

Thomas JuellVedal Entreprenør

Porsche, den første Breeam-sertifiserte bilbutikken i Norge

PCG er viktig for Porsches ambisiøse elbilsatsning, og blir den første Breeam-sertifiserte bilbutikken i Norge. Sertifiseringen stiller høye krav til bærekraftig produksjon og materialbruk. I byggeperioden ble det brukt fjernvarme og på taket er det 518 solcellepaneler som gir en årlig produksjon på 206.000 kWh. I perioder med overskuddsproduksjon vil strømmen bli ledet tilbake til strømnettet. Prosjektet er bygget etter Porsches internasjonale designmanual som er enkel, stilren og funksjonell.

Aktuelt -

– Dette har vært et veldig spennende og krevende prosjekt som har strekt seg over 11 travle måneder. Det har vært urolige tider og et utfordrende råvaremarked, men til tross for det har vi overlevert et bygg vi er svært stolte av med høy kvalitet til avtalt tid, sier prosjektleder Thomas Juell i Vedal Entreprenør.

Tett og godt samarbeid

Et godt sammensatt team, med erfarne og nyutdannede fra Vedal Entreprenør, har fra byggeplass, hjemmekontor og hovedkontor jobbet metodisk og løst alle oppgaver i tide. Det tette og gode samarbeidet med rådgivere og underentreprenører har vært avgjørende for å levere et så godt prosjekt på så kort tid.

Det har hele tiden vært en fremoverlent og løsningsorientert holdning som har skapt gode og bærekraftige løsninger

Thomas JuellVedal Entreprenør

– Jeg må også få trekke frem det svært gode samarbeidet med byggherre, Porsche Center Oslo og Pilot Arkitekter. Det har hele tiden vært en fremoverlent og løsningsorientert holdning som har skapt gode og bærekraftige løsninger, sier Juell.

Aktuelt -

Prosjektet hadde, som alle Vedals prosjekter, stort fokus på HMS og kun 1 fraværsskade (2 dager) på de over 50.000 nedlagte timene i prosjektet.

Oslo Airport City

Vedal er allerede godt i gang med nye prosjekter på OAC. The World Seafood Center, verdens største moderne kjøleterminal for sjømat, er under bygging. Det samme er logistikklageret OAC Arts som startet 1.august i år.

Aktuelt -

Vi er alltid på utkikk etter flinke folk. Vil du være med oss å utvikle og bygge Oslo Airport City? Se våre ledige stillinger her.