Sophies Minde, spennende rehabilitering på Carl Berner i Oslo

For Oslobygg KF skal Vedal Entreprenør rehabilitere det verneverdige bygget Sophies Minde på Carl Berner i Oslo. Det drøyt 13 000 kvadratmeter store bygget skal bli et bydelshus og et viktig nav for hele Bydel Grunerløkka.
Illustrasjon: Enerhaugen Arkitektkontor

Bydelshus til glede for bydelens innbyggere

Bygget har tidligere huset et sykehus, men er de senere årene benyttet som barnehage. Samtidig har de øverste etasjene stått tomme. Etter fullført rehabilitering skal hele bygget igjen tas i bruk.

Vi er stolte av å få være med på rehabiliteringen av et historisk og ærverdig bygg.

Reidar WulfsbergVedal Entreprenør

Bygget på totalt 13 200 kvadratmeter har behov for rehabilitering, både innvendig og utvendig. Nye Sophies Minde skal sikre barnehagekapasitet i Bydel Grünerløkka i årene fremover, hvorav kapasiteten utøkes fra 17 til 20 avdelinger. I tillegg vil de oppgraderte lokalene huse kontorer og bydelsfunksjoner for Bydel Grünerløkka. Det vil bli etablert helsestasjon, svangerskapskontroll, Oslohjelpa og forsamlingslokaler for bydelens innbyggere. Bydelshuset skal fungere som et nav i bydelen for bydelens tjenester.

De fysiske arbeidene med rehabiliteringen starter i august, men de forberedende arbeidene er godt i gang.

– Vi er stolte av å få være med på rehabiliteringen av et historisk og ærverdig bygg, som mange av Oslos innbyggere vil få glede av langt inn i fremtiden, sier Reidar Wulfsberg, daglig leder i Vedal Entreprenør.

Merverdi for naboer

Uteområdet til eiendommen og Bülow Hanssens plass blir også rustet opp som en del av prosjektet. Det skal etableres ca. 7 100 kvadratmeter med utendørs lekeareal tilhørende barnehagen, og uteområdene skal bli et verdifullt supplement til beboere i området.

Prosjektet har som mål å sertifiseres til «Very Good» i BREEAM-NOR og skal gjennomføres som en utslippsfri byggeplass.

Da planen for bygget var på offentlig høring, kom det inn mange gode innspill fra innbyggere i nabolaget rundt Carl Berners plass. Det vitner om stort engasjement og ikke minst eierskap til et av de mest synlige landemerkene ved en av Oslos travleste trafikk-knutepunkt.