Spennende prosjekter og unik organisering gjorde Inger oppmerksom på Vedal

Vedal har som mål å være best på utvikling, planlegging og gjennomføring av byggeprosjekter. Den målsettingen, de spennende prosjektene og Vedals unike organisering gjorde at Inger Birkeland fikk øynene opp for selskapet.

– Jeg var ute etter en bedrift som skilte seg ut fra mengden, med prosjekter som blir lagt merke til og ikke minst en bedrift som jeg kan være stolt av å være en del av, sier Birkeland.

Aktuelt -

Inger gikk tredje året på Bygg og Miljøteknikk på NTNU i Trondheim da hun gikk forbi et av Vedals prosjekter i Oslo. Det profilerte prosjektet gjorde henne nysgjerrig, og som en del av utvekslingen på studiet fikk hun vinterjobb i Vedal hvor hun blant annet fulgte opp entrepriser.

– I Vedal er man flinke til å sette sammen team med forskjellige mennesker som utfyller hverandre. Det er en god kombinasjon av interesse for faget, personlighet og erfaring. Etter å ha blitt bedre kjent med Vedal var jeg ikke i tvil om hvor jeg ville jobbe etter endt studie. Vedal er lite nok til at ledelsen vet hvem du er, men stort nok til at man får de kule prosjektene. Jeg søkte, og fikk fast stilling.

Som fast ansatt gikk Inger inn i et av Vedals store utviklingsprosjekter, Oslo Airport City (OAC), for Vedal Prosjekt. Prosjektet i sin helhet vil ta minst 30 år å ferdigstille, og vil med tiden bli arbeidsplass for over 20 000 mennesker.

– Jeg deltok i prosesser med arkitekter og byggherre, vi diskuterte konsept, utfordringer, budsjett og ikke minst miljøstrategi. Det var en bratt læringskurve, og man får virkelig øynene opp for hvor mye som skal på plass og konkretiseres før man kommer til selve byggefasen.

Man lærer veldig mye på kort tid når man først kommer ut i jobb. Det er motiverende å få konkrete arbeidsoppgaver og på denne måten blir man raskt en del av teamet og prosjektet.

Inger Birkeland

Det høres jo veldig overveldende ut? Det å komme nyutdannet inn i et så stort og omfattende prosjekt. Hvordan opplevde du det?

– Jeg skal innrømme at jeg var litt forvirra på de første møtene, spesielt når det ble veldig teknisk. Etter nesten hvert møte gikk jeg inn til prosjektleder eller prosjekteringsleder og fikk nærmere forklaring. I starten har man ofte mange spørsmål og da er det fint at kollegaer setter pris på nysgjerrighet. Man lærer veldig mye på kort tid når man først kommer ut i jobb. Det er motiverende å få konkrete arbeidsoppgaver og på denne måten blir man raskt en del av teamet og prosjektet.

Inger har nå fått nye oppgaver for Vedal Prosjekt i Bispevika. Her har Vedal blant annet gjennomført boligprosjektet Eufemias plass Syd/Vest og Eufemias Hage for utbygger Oslo S Utvikling. De siste prosjektene hadde overlevering i 2020 og en viktig jobb i kjølvannet av et prosjekt er ettermarked.

Aktuelt -

Hva er egentlig ettermarked og hvordan jobber dere med dette?

– Fasen etter overlevering til kunden definerer vi som ettermarked. I dette tilfelle blir både boligkjøper og utbygger definert som kunde. Kundetilfredshet er svært viktig for oss, så oppfølgning av eventuelle feil eller mangler er noe vi ikke tar lett på. En oppfatning om at et prosjekt er vellykket kan fort bli ødelagt av irritasjon dersom kunden opplever at en henvendelse etter overtakelse ikke blir respektfullt behandlet. Når vi får inn en reklamasjonssak diskuterer jeg denne med kollegaer. Vi undersøker status med underentreprenører og har hele tiden tett dialog med kunden. Vi ser på tegninger og bilder og vurderer hvordan utfordringene og avvikene har oppstått. Deretter finner vi løsninger og ser vi på hvordan vi skal avslutte saken på best mulig måte for alle involverte parter.

Aktuelt -

Du har vært i Vedal i 1,5 år, men har allerede rukket å jobbe på flere prosjekter og ikke minst hatt mange ulike oppgaver. Hvordan har det vært?

– Det å være tilpasningsdyktig er viktig i en bedrift som har mange forskjellige arbeidsoppgaver. Det er noe av det jeg liker best med Vedal. Organiseringen, med fagkompetanse fra utvikling til ferdigstillelse av et prosjekt gjør at man som ansatt har store utviklingsmuligheter. Jeg er så vidt i gang med neste prosjekt som er et nytt boligprosjekt i Bispevika, nemlig Clemenskvartalet. Her bidrar jeg blant annet til oppfølging av boligkjøpere og ser jeg på unike og spesielle løsninger som enkelte ønsker i leilighetene sine. Ut fra dette må jeg vurdere hvilke utfordringer disse endringene kan ha, og erfaringene jeg har gjort meg fra OAC og ettermarked i prosjektene i Bispevika er veldig nyttige.

(...) jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å komme tilbake til brakken for å se kollegaene mine igjen!

Inger Birkeland

Avslutningsvis, hvordan har koronaåret vært?

– I starten av året hadde jeg litt ledig tid. Etter en telefon til lederen min fikk jeg raskt godkjennelse til å ta noen kurs jeg lenge hadde lyst til å ta. Det er nok en av fordelene med å være i et mindre selskap, beslutninger kan tas raskt. Videre har det blitt mye bruk av teams og telefon noe som, gitt situasjonen, har fungert veldig bra. Men jeg gleder meg selvfølgelig veldig til å komme tilbake til brakken for å se kollegaene mine igjen!

Interessert i å jobbe i Vedal? Se våre ledige stillinger her

Inger Birkeland

Utdannelse: Sivilingeniør, Bygg- og miljøteknikk

Alder: 26

Stilling: Prosjektingeniør

Hva var det viktigste du tok med deg fra studiene inn i arbeidslivet?
– En bred utdanning som har gitt meg en grunnleggende kunnskap som gjør at jeg lettere kan lære mer og forstå problemstillinger i arbeidslivet. Det er mye nytt når man begynner i sin første jobb, men det er en stor fordel å kunne mange av begrepene og teorien bak.

Hvilke ambisjoner har du for fremtiden?
– Nå gleder jeg meg til å jobbe mer ute på byggeplass og få mer praktisk erfaring fra nye unike prosjekter.