Trekanttomten, i hjertet av Oslo

Våren 2020 besluttet Statsbygg at tomten, som ligger i Vika ved det nye Nasjonalmuseet, skulle selges. Etter en lengre budprosess fikk Vedal sammen med Ferd Eiendom, tilslaget og i tett samarbeid skal vi fortsette byutviklingen i hjertet av Oslo.

Aktuelt -

Ferd Eiendom og Vedal har over en periode vært i dialog om felles engasjement og partnerskap i eiendomsprosjekter. Partnerskapet vedrørende Trekanttomten er strukturert slik at Ferd Eiendom og Vedal eier prosjektet sammen, med Ferd Eiendom som majoritetsaksjonær med 92%. Vedal eier 8% og vil være ansvarlig for prosjektledelse og gjennomføring (entreprise). Ferd Eiendom vil ivareta daglig ledelse av selskapet.

Trekanttomten er den siste brikken som må på plass for å kompleter en av Oslo`s mest attraktive kontordestinasjoner. Vi ser frem til en spennende utvikling- og gjennomføringsprosess der vi får benyttet kompetansen i de tre Vedal-selskapene.

Bjørn VedalDaglig leder, Vedal Utvikling

Tomtekjøpet viser styrken i kompetansen og ressursene som finnes på tvers av selskapene i Vedal konsernet. Vedal Utvikling, Vedal Prosjekt, Vedal Entreprenør og Norske Bæresystemer (som er et datterselskap av Vedal AS) har alle vært aktive bidragsytere i kjøpsfasen sammen med Ferd Eiendom. Tomtens muligheter og utfordringer har blitt belyst, konkretisert og gjennomgått i samarbeid mellom de fire selskapene og er et eksempel på det gode interne samspillet.

Tomten som er på 4,5 mål er i dag regulert til utbygging av 24 000 kvadratmeter bruttoareal med mulighet for blant annet bolig, kontor og offentlige formål.

Kontaktperson; Egil-Andrè Mortensen, egil-andre.mortensen@vedal.no, +47 992 94 080

Interessert i å jobbe i Vedal? Se våre ledige stillinger her

Kort oppsummert

Trekanttomten, som ligger i Vika mellom «porten» til Aker Brygge og det nye Nasjonalmuseet, er kjøpt av Ferd Eiendom og Vedal. Eiendommen er en av Oslos mest sentrale utviklingstomter og Vedal vil være ansvarlig for prosjektledelse og gjennomføring (entreprise) av prosjektet.

  • Tomten er på ca. 4 500 m2, potensiale 24 000 BRA ihht gjeldende regulering
  • Stort utviklingsprosjekt med høye miljøambisjoner