Vannkunsten nominert til Årets bygg 2021

På bryggekanten i Bjørvika ligger Vannkunsten. På oppdrag og i samarbeid med byggherre Oslo S Utvikling (OSU) har Vedal Prosjekt styrt prosjektutviklingen i forprosjekt og stått for byggherrens prosjektledelse frem til overlevering av dette unike prosjektet. Nå er Vannkunsten nominert til Årets bygg 2021.

Flere hundre prosjekter vurdert

For å komme frem til årets kandidater har juryen vurdert flere hundre prosjekter. Juryleder Kari Sandberg påpeker at det blir tøffere for hvert år å nå igjennom det nåløyet det nå er å komme til finalen i Årets Bygg og Årets Anlegg. Til sammen er det tre nominerte til Årets anlegg og fem nominerte til Årets bygg.

Aktuelt - I tillegg til fellesrommet med tilgang til eget kjøkken, garderoberom, toalett og lager har beboerne tilgang til kajakkoppbevaring og område for sjøsetting av kajakk på sameiets tomt.

I tillegg til fellesrommet med tilgang til eget kjøkken, garderoberom, toalett og lager har beboerne tilgang til kajakkoppbevaring og område for sjøsetting av kajakk på sameiets tomt.

– Prisen henger høyt. Det er en helhetspris hvor prosjektene skal ha dokumentert fremragende gjennomføring i henhold til en rekke sentrale punkter, blant annet fremdrift, HMS, miljø, kostnadskontroll og samarbeid i byggeprosessen. I tillegg skal prosjektene som kommer til finalen fremstå som et forbildeprosjekt som viser gode eksempler på både byggeskikk og arkitektur, sier jurylederen.

Når det ikoniske prosjektet Vannkunsten nå er nominert til Årets bygg 2021 er det klart vi er stolte.

Øystein Farstad ValdøVedal Prosjekt

Unike Vannkunsten

Vannkunsten ligger på bryggekanten i Bispevika og tilbyr unik arkitektur og funksjonelle leiligheter med spennende løsninger. De 215 unike leilighetene er fordelt på ni hus. Størrelsen varierer fra 40-150 kvadratmeter, hvorav enkelte går over to plan med opptil sju meter himlingshøyde. Fjorden er ledet inn mellom byggene med de skjeve vinklene og asymmetriske skråtak, og skaper en maritim opplevelse. Det er de danske arkitektene i Tegnestuen Vandkunsten som står for arkitekturen på det unike prosjektet. Bygningene er inspirert av norsk natur og kystkultur.

Aktuelt -

Vedal sin rolle

På oppdrag og i samarbeid med byggherre Oslo S Utvikling (OSU) har Vedal Prosjekt vært ansvarlig for prosjektledelse og utviklingen frem til rammesøknad. I regi av Vedal Prosjekt ble de kompliserte grunnarbeidene med utgraving, spunt og arbeidsplattform gjennomført i byggherrestyrte delentrepriser. Detaljprosjektering og utførelse fra og med pelearbeider til og med ferdigstillelse av punkthusene og havnepromenade ble så gjennomført som totalentreprise i samspill med AF-Gruppen.

Vi må også få benytte anledningen til å takke OSU for det gode samarbeidet og tillitten gjennom mange år.

Øystein Farstad ValdøVedal Prosjekt

– Vannkunsten har vært et unikt og komplisert prosjekt hvor alle parter har blitt utfordret i alle faser av prosjektet. Kompliserte grunnforhold, oppretting av tørr byggegrop og vanntett kjeller, bygging i og ved vannet, unik geometri og materialitet har vært noen av utfordringene som prosjektet har møtt underveis. Dette er nettopp faktorer som har gjort Vannkunsten til et særegent prosjekt, sier Øystein Farstad Valdø prosjektleder fra Vedal Prosjekt.

Vil du bli en del av Vedal-teamet og bidra på et av våre spennende og kompliserte prosjekter? Les mer om våre ledige stillinger her

– Bjørvika er et spennende og langsiktig byutviklingsområde hvor vi har samarbeidet med OSU i underkant av 20 år. I Vedal skal vi være med på de største og mest komplekse eiendoms- og byggeprosjektene innenfor vårt geografiske område. Når det ikoniske prosjektet Vannkunsten nå er nominert til Årets bygg 2021 er det klart vi er stolte. Vi må også få benytte anledningen til å takke OSU for det gode samarbeidet og tillitten gjennom mange år, avslutter Farstad Valdø i Vedal Prosjekt.

Vinnerne av Årets Bygg og Årets Anlegg 2021 blir kåret på Byggedagene onsdag 22.juni. Les mer om prisene og de andre nominerte her

Aktuelt - Oversiktsbilde over Bjørvika med noen av prosjektene Vedal har bistått Byggherre Oslo S Utvikling med. Blant annet Barcode, Vannkunsten og Clemenskvartalet.

Oversiktsbilde over Bjørvika med noen av prosjektene Vedal har bistått Byggherre Oslo S Utvikling med. Blant annet Barcode, Vannkunsten og Clemenskvartalet.