Spektakulær arkitektur i hjertet av Oslo

Midt i Oslos viktigste forretningsknutepunkt ligger en verdenskjent skyline. Med sine kubistiske linjer og utradisjonelle materialer, er Barcode blitt selve manifestasjonen på hovedstadens arkitektoniske uttrykk.

 -

Bygningene i Barcode ligger i OperaKvarteret i Bjørvika, med utsikt over Oslofjorden, øyene og byen. Området har markert seg som et unikt sted for både boliger, kontorer og næringsbygg, og huser i dag blant annet virksomheter som DNB, Visma og PWC. Til sammen arbeider det ca. 10 000 mennesker bare i dette området.

Før Barcode ble hovedstadens mest fotograferte område, måtte det ti år til med møysommelig planlegging og bygningsarbeid. Vedals rolle i prosjektet begynte med prosjekteringen av PWC og ble siden utvidet til å gjelde alle byggene.

 - Vedal loset Barcode-prosjektet gjennom et helt spesielt samarbeid med en av verdens mest ettertraktede arkitekter, opphetede diskusjoner om høyhusenes plass i sentrum og et titalls arkeologiske utgravninger. Hele 13 båter, datert 400 år tilbake i tid, ble funnet under bakken mens utbyggingen pågikk.

Vedal loset Barcode-prosjektet gjennom et helt spesielt samarbeid med en av verdens mest ettertraktede arkitekter, opphetede diskusjoner om høyhusenes plass i sentrum og et titalls arkeologiske utgravninger. Hele 13 båter, datert 400 år tilbake i tid, ble funnet under bakken mens utbyggingen pågikk.

Et sted å jobbe, et sted å leve

Barcode består av til sammen 12 bygninger. Fra restauranter og kafeer til Barry’s bootcamp og DNBs hovedkontorer. Under bakken bindes det hele sammen med ett felles garasjeanlegg som skaper en unik funksjonalitet for beboerne og de som jobber i området.

Sammen med Vedal skapte vi gode og fremtidsrettede arbeidsplasser for DNBs 4500 ansatte. Vi hadde god dialog og ryddige prosesser i alle ledd, noe jeg mener var nøkkelen til suksess i denne komplekse oppgaven.

Arkitekt, Geir HaaversenA-lab for DNB

En forutsetning for alle bygg som har fått plass i Barcode har vært at de måtte bidra til å gi området et spektakulært arkitektonisk preg – ingen bygninger eller fasader er like. Hver av de 12 husene har derfor fått sitt eget unike design.

 - En forutsetning for alle bygg som har fått plass i Barcode har vært at de måtte bidra til å gi området et spektakulært arkitektonisk preg – ingen bygninger eller fasader er like. Hver av de 12 husene har derfor fått sitt eget unike design.

Gode verdier skaper tillit

For Vedal har Barcode blitt selve eksemplet på hvordan verdigrunnlaget vårt lever ute på byggeplassen. Tålmodighet, tillit og budsjetthensyn har gjort det mulig for oss å stadig bli med videre i utviklingen av området, og sluttresultatet vil bli stående som et av hovedstadens viktigste moderne byutviklingsgrep. Det skaper stolte ansatte og det ruster oss for nye prosjekter i fremtiden.

Interessert i å vite mer, ta kontakt med oss

 -