Et lite stykke industrihistorie

Da Christiania Spigerverk stengte dørene på slutten av 80-tallet hadde Nydalen gått fra å være et yrende industrisentrum til å ligge brakk. Det skulle ta flere tiår før området igjen levde opp til sin storhetstid, og da med et helt spesielt særpreg. 

 -

Midt mellom øst og vest

I hjertet av Nydalen, midt mellom øst- og vestkanten i Oslo, ligger et lite stykke industrihistorie. I leilighetene bor det mennesker som elsker storbyens pulserende liv, men som samtidig ikke vil gi avkall på villafølelsen. De nyter solfylte sommerkvelder på balkongene sine, eller spiser lunsjen i en av hagene som binder bygningene sammen. Spikerverket er igjen blitt en hjørnesten i hovedstaden.

Nydalen inn i et nytt millennium

I fornyelsen av Spikerverket var det viktig at området fikk beholde sitt særpreg og samtidig romme moderne boliger og næringsbygg. Målet var å skapet et Nydalen som levde både på dag- og kveldstid.

Næringsbyggene ble lagt ut mot veien som støyskjerm for boligene bak. I rommet som oppsto mellom husene ligger det i dag hemmelige hager – grønne lunger for dem som lever og jobber i området. Det unike designet fra gamle Spikerverket er hentet ut i form av skråtak som gir uvanlige takhøyder og sjarmerende arkitektoniske løsninger.

 - Næringsbyggene ble lagt ut mot veien som støyskjerm for boligene bak. I rommet som oppsto mellom husene ligger det i dag hemmelige hager – grønne lunger for dem som lever og jobber i området. Det unike designet fra gamle Spikerverket er hentet ut i form av skråtak som gir uvanlige takhøyder og sjarmerende arkitektoniske løsninger.
Tillit er nøkkelen til suksess

Vedal har i mange år jobbet med utbyggeren Avantor som eier Spikerverket. Samarbeidet begynte med utbyggingen av BI, og har siden involvert en rekke prosjekter der Spikerverket er det siste gjennomførte. Tilliten mellom Vedal og Avantor har sørget for at prosjektet har blitt gjennomført til rett tid, høy kvalitet og riktig pris. For Vedal er det alltid kundens beste som står i fokus, og det er Spikerverket et godt eksempel på.

Vedal ser på våre kunder som sine kunder. Det gjør at vi klarer å optimalisere prosjektet for alle parter.

Prosjektdirektør, Terje LøvoldAvantor

Interessert i å vite mer, ta kontakt med oss