Norges kanskje råeste rehabiliteringsprosjekt

Stortorvet 7 omfatter både rehabilitering og påbygg med et samlet areal på ca. 32 000 m2. Arealene er fordelt på 5 ulike bygg, som alle er bygd på ulik tid og med ulik byggeskikk. På vegne av eier og utvikler av næringseiendommen, Schage Eiendom AS, er Vedal Entreprenør sin oppgave å sy disse byggene sammen og skape en forbindelse og helhet innad i bygningsmassen. Prosjektet skal romme næring i form av kontorer, butikker og restauranter når det står ferdig i første halvår 2023.

 - Illustrasjon: 3d estate.

Illustrasjon: 3d estate.

Moderne lokaler med historisk sus

Bygget ble opprinnelig tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou, og ble oppført i 1971 for Christiania Bank og Kreditkasse. Det er Dark Arkitekter AS som står bak byggets forvandling. Visjonen er at S7 skal være et naturlig midtpunkt for nyskaping og gode relasjoner. De topp moderne, fleksible og høyteknologiske kontorfasilitetene skal tilpasses effektivt arbeid i organisasjoner i utvikling og endring.

Illustrasjon: 3d estate. I hjertet av Oslo blir Stortorvet 7 blant de mest sentrale og moderne næringsbyggene i hovedstaden. 20 000 kvadratmeter kontorlokaler gjennomgår en totalforvandling for å møte fremtidens krav. Det tilrettelegges for fleksible løsninger om man ønsker aktivitetsbaserte arbeidsstasjoner, åpent landskap med faste plasser eller cellekontorer.

 - Illustrasjon: 3d estate. I hjertet av Oslo blir Stortorvet 7 blant de mest sentrale og moderne næringsbyggene i hovedstaden. 20 000 kvadratmeter kontorlokaler gjennomgår en totalforvandling for å møte fremtidens krav. Det tilrettelegges for fleksible løsninger om man ønsker aktivitetsbaserte arbeidsstasjoner, åpent landskap med faste plasser eller cellekontorer.

Destinasjon Stortorvet

I hjertet av prosjektet etableres det et atrium med en takhøyde på 10 etasjer. Rommet blir et naturlig midtpunkt som binder bygningsmassen sammen. I tillegg til kontorfasiliteter i toppklasse, klesforretninger og motebutikker vil Stortorvet 7 tilby goder som treningsrom med tilhørende garderober, innendørs sykkelparkering, serveringssteder og kaffebar. Kronen på verket blir en solrik takterrasse med fantastisk utsikt i alle himmelretninger.

 - Illustrasjon: 3d estate. S7 skal være et inkluderende og pulserende hus, og tilby besøkende og faste brukere både gode måltider og en kaffe i farta.

Illustrasjon: 3d estate. S7 skal være et inkluderende og pulserende hus, og tilby besøkende og faste brukere både gode måltider og en kaffe i farta.

Fokus på bærekraft fra rehabilitering til drift

Prosjektet vil bli BREEAM NOR-sertifisert med kvalitet «Very Good». Bygget utstyres med service-app, smarte styringssystemer og sensorteknologi med enkelt brukergrensesnitt. Kostnadsreduserende smarthusteknologi vil øke energieffektiviteten og legge til rette for svært godt inneklima.

Vedal sin rolle i prosjektet er prosjektutvikling og totalentreprise i samarbeid. Med tanke på prosjektets omfang og kompleksiteten har Vedal en relativt stor og robust prosjektorganisasjon bestående av ca. 20 personer.

Interessert i å vite mer, ta kontakt med oss