Norges kanskje råeste rehabiliteringsprosjekt

Stortorvet 7 (S7) omfatter både rehabilitering og påbygg med et samlet areal på ca. 32 000 kvm. Arealene er fordelt på 5 ulike bygg, som alle er bygd på ulik tid og med ulik byggeskikk. På vegne av eier og utvikler av næringseiendommen, Schage Eiendom, har Vedal Entreprenørs oppgave vært å sy disse byggene sammen og skape en forbindelse og helhet innad i bygningsmassen. Ved ferdigstillelse, medio 2023, rommer det totalrenoverte bygget kontorer, butikker og restauranter.

 - Illustrasjon: 3d estate.

Illustrasjon: 3d estate.

Moderne lokaler med historisk sus

Hoveddelen av prosjektet ble tegnet av arkitekt Frithjof Stoud Platou, og oppført i 1971 for Christiania Bank og Kreditkasse. Nå er det Dark Arkitekter AS som står bak byggets forvandling. Visjonen er at S7 skal være et naturlig midtpunkt for nyskaping og gode relasjoner. De topp moderne, fleksible og høyteknologiske kontorfasilitetene skal tilrettelegge for effektivt arbeid i organisasjoner i utvikling og endring.

I hjertet av Oslo blir Stortorvet 7 blant de mest sentrale og moderne næringsbyggene i hovedstaden. 20 000 kvm kontorlokaler gjennomgår en totalforvandling for å møte fremtidens krav. Det er tilrettelagt for fleksible løsninger som kan tilpasses ønske om aktivitetsbaserte arbeidsstasjoner, åpent landskap med faste plasser eller cellekontorer. Bilde fra Spaces sine lokaler.

 - I hjertet av Oslo blir Stortorvet 7 blant de mest sentrale og moderne næringsbyggene i hovedstaden. 20 000 kvm kontorlokaler gjennomgår en totalforvandling for å møte fremtidens krav. Det er tilrettelagt for fleksible løsninger som kan tilpasses ønske om aktivitetsbaserte arbeidsstasjoner, åpent landskap med faste plasser eller cellekontorer. Bilde fra Spaces sine lokaler.

Destinasjon Stortorvet

I hjertet av prosjektet har man etablert et atrium med takhøyde på 10 etasjer. Rommet er et midtpunkt som binder bygningsmassen sammen. I tillegg til kontorfasiliteter i toppklasse, klesforretninger og motebutikker vil S7 tilby goder som treningsrom med tilhørende garderober, innendørs sykkelparkering, serveringssteder og kaffebar. Kronen på verket er en solrik takterrasse med fantastisk utsikt i alle himmelretninger.

 - S7 skal være et inkluderende og pulserende hus, og tilby besøkende og faste brukere både gode måltider og en kaffe i farta. Foto fra takterrassen.

S7 skal være et inkluderende og pulserende hus, og tilby besøkende og faste brukere både gode måltider og en kaffe i farta. Foto fra takterrassen.

Fokus på bærekraft fra rehabilitering til drift

Bygget er utstyrt med service-app, smarte styringssystemer og sensorteknologi med enkelt brukergrensesnitt. Kostnadsreduserende smarthusteknologi vil øke energieffektiviteten og legge til rette for et sunt inneklima. Prosjektet er BREEAM NOR-sertifisert med kvalitet «Very Good».

Vedal sin rolle i prosjektet er prosjektutvikling og gjennomføring. Prosjektet er gjennomført i en totalentreprise i samarbeid. Med tanke på prosjektets omfang og kompleksitet har Vedal hatt en relativt stor og robust prosjektorganisasjon bestående av ca. 20 personer med på gjennomføringen.

Les mer om det spennende prosjektet her