Yrende byliv ved bryggekanten

Drammens gamle papirfabrikk har fått en ny vår. I dag møtes unge og gamle i en smeltedigel av boliger, næringsbygg og utdanningsinstitusjoner. 

 -

Rett ved Drammenselven har et nytt byrom vokst fram over det som tidligere var et livløst og utdatert industriområde. Papirfabrikkdriften ebbet ut på 90-tallet og stengte til slutt dørene i 2006. Samtidig var nye eiere i gang med en snuoperasjon som skulle gjøre Union brygge til et godt sted å være for hele Drammens befolkning.

 - Det startet med tre kontorbygg på midten av 2000-tallet. I dag kan du ta deg en øl på hele 12 ulike steder langs Union brygge. Ulike arkitektoniske stiler og et ønske om mangfold har gitt området særpreg og motivert befolkningen til å ta det i bruk.

Det startet med tre kontorbygg på midten av 2000-tallet. I dag kan du ta deg en øl på hele 12 ulike steder langs Union brygge. Ulike arkitektoniske stiler og et ønske om mangfold har gitt området særpreg og motivert befolkningen til å ta det i bruk.

Høyskolen sørger for et jevnt trykk av unge mennesker som benytter seg av kafeer og barer. På sommeren brukes brygga flittig til bading, konserter og uteliv. Her er kunst, bibliotek, barnehager, offentlige institusjoner og industribedrifter i skjønn forening.

Prosjektert kvalitet

Vedal har vært utbyggerens samarbeidspartner på utviklingen av blant annet Statens hus, Politihuset, NRK-bygget, Vektergården, Pollenkvartalet og Brodalbygget. Nøkkelen til det gode resultatet er åpenhet og en felles innsats for å nå målene. Et stødig fokus på kvalitet i prosjektering og utføring har gjort prosjektet lønnsomt for alle som har vært involvert.

Interessert i å vite mer, ta kontakt med oss

 -