Midlertidig aktivitet på Trekanttomten

Mens utviklings- og reguleringsprosessen pågår, er det tilrettelagt for by-sommer under åpen himmel på tomten mellom Nasjonalmuseet og Aker brygge. Lørdag 11.juni er den offisielle åpningen av «3KT», et initiativ fra de to eierne Ferd Eiendom og Vedal. 3KT driftes av Flott Gjort.

Sammen (...) vil vi allerede nå tilrettelegge for liv, menneskemylder og aktivitet på Trekanttomten

Egil-Andrè MortensenVedal

Høsten 2020 fikk Ferd Eiendom AS og Vedal Investor AS tilslaget og kjøpte Trekanttomten av Statsbygg og Oslo kommune. Eiendommen eies nå av Trekanttomten Utvikling AS. Tomten er det siste ubebygde hjørnet av Aker brygge-området, og omkranses av en sammensatt bystruktur bestående av både historisk og moderne bebyggelse. Sammen ønsker de to eierne å utvikle et prosjekt som skaper stolthet både for eiere og byens befolkning.

Parallelloppdrag

Etter en prosess som startet med vurdering av over 20 arkitektkontorer, ble fire invitert med som deltagere i parallelloppdraget. Til slutt var det Oslo Works og Haugen/Zohar Arkitekter som gikk seirende ut av konkurransen med sitt forslag «Underskog».

Les mer om vinnerbidraget, «Underskog», her.

Sommer under åpen himmel

I påvente av utbyggingen ønsket eierne midlertidig aktivitet på tomten og byens innbyggere ble invitert til å komme med sine innspill. Nå er det bestemt at i løpet av sommeren skal tomten blant annet huse utekino, konserter, foreldrenes back stage – VG-lista, Pride-feiring, barneteater og mye mer.

Aktuelt -

– Sammen med Ferd Eiendom vil vi i Vedal allerede nå tilrettelegge for liv, menneskemylder og aktivitet på Trekanttomten. Som en langsiktig byutvikler er vi opptatt av å utnytte eiendommen på en positiv måte i påvente av igangsettelse av det endelige prosjektet, sier Egil-André Mortensen i Vedal Utvikling.

Aktuelt -

Du finner sommerens arrangement og aktiviteter på 3KT sin programoversikt her.

Byggestart

I mars bestilte Oslo Works, på vegne av Trekanttomten Utvikling AS, oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten for eiendommen. Eiernes ambisjon er at prosjektet bl.a kjennetegnes gjennom stedstilpasset utvikling, høye arkitektoniske kvaliteter og en sterk miljø- og bærekraftprofil.