Vedal bygger Glassverket for Union Eiendomsutvikling

På den gamle tomten til Glassverket, langs Åskollen i Drammen, skal Union Eiendomsutvikling bygge 500 nye boliger. Etter en samspillskonkurranse gjeldende første byggetrinn falt valget på Vedal Entreprenør (Vedal).

Første byggetrinn

Tomten har en fantastisk beliggenhet ned mot sjøen og samtidig nærhet til Drammen sentrum. Det nye boligprosjektet på den gamle industritomten vil ha fokus på kvalitet og utvikling av godt bymiljø. Første byggetrinn i utbyggingen omfatter 100 leiligheter og kommer for salg våren 2022.

– I løpet av 2022 ferdigstiller Vedal et annet boligprosjekt sammen med Union, Svanegangen. I Vedal er vi opptatt av å tenke langsiktig og ha gode kundeforhold. Vi setter pris på å bli valgt på nytt av Union, en meget dyktig aktør og viktig samarbeidspartner for Vedal, sier prosjektansvarlig i Vedal Øyvind Skoglund.

Vedal har kjøpt Magasinet kjøpesenter i Drammen. Les mer om oppkjøpet og de videre planene her

Nytt nabolag med merverdi

Leilighetene i det spektakulære, 15 etasjer høye, «Tårnet», som er en del av første byggetrinn, vil variere fra 57 til 162 kvm i størrelse.

– Vi har jobbet med å planlegge og utvikle dette området i 10 år og er svært glad for endelig å komme i gang med å bygge leiligheter i denne bydelen. Når vi får transformert det gamle industri-området som ligger der hvor byen møter fjorden, vil vi få en vitalisering av Åskollen. Om få år vil folk i bydelen ikke bare ha utsikten, men også full tilgang til en promenade og ulike spennende aktiviteter ved Drammensfjorden, sier Trond Åseheim, administrerende direktør i Union Eiendomsutvikling.

– I Vedal har vi en målsetting om å være den foretrukne samarbeidspartneren innen vårt geografiske nedslagsfelt, som er aksen mellom Drammen og Gardermoen. Drammen er en by i stor vekst og vi i Vedal ønsker å øke vår aktivitet i regionen. Vi er en ansvarlig byutvikler og Glassverket er et spennende utviklingsprosjekt hvor man etablerer et helt nytt nabolag. Sammen med Union skal vi utvikle og gjennomføre Glassverket til et suksessprosjekt med varige verdier for alle involverte parter, ikke minst sluttbruker, avslutter Skoglund.

Vil du være med å utvikle områdene rundet Drammen, Oslo og Gardermoen sammen med oss? Se våre ledige stillinger her