Telegrafen tilbakeført til fordums prakt

Telegrafen sto ferdig i 1924, og var den gang nytt hovedkontor for Telegrafvesenet. Nå er Kongens gate 21 tilbakeført til fordums prakt med moderne kontorlokaler i god harmoni med byggets historiske kvaliteter. Byggets første etasje er åpnet for publikum med butikker, restauranter og cafeer.

 -

Respektfull rehabilitering og modernisering

Den gangen Telegrafen sto ferdig i 1924 var det som nytt hovedkontor for Telegrafvesenet. Store deler av bygningen er fredet og bevart. I tett dialog med Byantikvaren og planmyndighetene i Oslo er bygget nå tilbakeført til fordums prakt. Bygget har topp moderne kontorlokaler og et attraktivt bygulv, i god harmoni med byggets opprinnelige kvaliteter.

Det er brukt holdbare materialer som marmor og granitt. Historiske detaljer som fresker og takmalerier er bevart og er igjen gjort tilgjengelig for publikum.

 -  Det er brukt holdbare materialer som marmor og granitt. Historiske detaljer som fresker og takmalerier er bevart og er igjen gjort tilgjengelig for publikum.

Telegrafbygningen, som det i sin tid ble kalt, opptar et helt kvartal og består av ca. 25 000 kvm. På gateplan, som utgjør 3 200 kvm, åpner et variert tilbud av opplevelser, arrangementer og bevertning.  Målsetningen er å skape et urbant samfunnshus til glede for byens innbyggere.

 - Inne i Telegrafbygningen henger Norges lengste lysekrone. Denne ble bevart under rehabiliteringen.

Inne i Telegrafbygningen henger Norges lengste lysekrone. Denne ble bevart under rehabiliteringen.

Vinner av Cityprisen

I Vedal er vi opptatt av ansvarlig og positiv byutvikling.  Rehabilitering, modernisering og bevaring av eksiterende bygninger som Telegrafen er nettopp det.. Med dyktige medarbeidere og gode samarbeidspartnere er vi i stand til å ta på oss de mest kompliserte byutviklingsprosjektene, og sammen utvikler vi Oslo by.

Prosjektet vant den prestisjetunge Cityprisen 2021.

Interessert i å vite mer, ta kontakt med oss