Svanegangen i Drammen

Langs den idylliske Bystranda i Drammen har Vedal vært ansvarlig for byggingen av 132 eksklusive leiligheter for Union Eiendomsutvikling. Nå er alle de nøkkelferdige leilighetene overlevert og de nye eierne på plass. 

Høy standard

De 132 leilighetene er fordelt på fire hus som har mellom fem og syv etasjer. Leilighetsstørrelsen varierer mellom 46 og 120 kvadratmeter. I tillegg er det en liten cafe i ett hjørnelokalet ned mot bystranda hvor beboere også kan booke for mindre selskaper.

Resultat av den jobben som er lagt ned (...), av alle involverte, er fornøyde og stolte boligkjøpere.

Lasse FremgaardProsjektleder, Vedal

Den gjennomgående standarden i prosjektet er høy, med unik arkitektur som skaper en tydelig identitet, og som skiller seg ut i bybilde. Prosjektet består av gjennomgående, moderne leiligheter med fokus på detaljer. Leilighetene er blant annet utstyr med 1-stavs eikeparkett, gulvvarme, generøs takhøyde og store private og felles takterrasser med gode solforhold.

Aktuelt - Parsellhager og frodige møteplasser mellom byggene er andre viktige kvaliteter som er med på å løfte boligprosjektet.

Parsellhager og frodige møteplasser mellom byggene er andre viktige kvaliteter som er med på å løfte boligprosjektet.

– Med bakgrunn i arkitekturen og de kvaliteter Byggherre har ønsket har dette vært ett utfordrende og veldig givende prosjekt å være med på. Resultat av den jobben som er lagt ned over flere år, av alle involverte, er fornøyde og stolte boligkjøpere, sier prosjektleder Lasse Fremgaard i Vedal Entreprenør.

Krevende grunnforhold og utfordrende tider

Det første som ble gjort, da arbeidet startet opp i august 2020, var å rive en gammel matbutikk og et lagerlokale som sto på tomta. Grunnforholdene består av leire og måtte kalkstabiliseres før man kunne starte byggearbeidet. Byggene er fundamentert med kalkpeler og plate på mark, dette er gulvet i parkeringskjelleren. Råbygget er utført med plassbygd betong. Hovedfasaden består av varmbrun teglstein og platekledning, mens veggene i gårdsrommet er kledd i malmfuru.

Aktuelt -

Byggeprosessen har til tider vært utfordrende med hensyn på tunge grunnarbeider med kalkstabilisering, seksjonsvis utgraving og bortkjøring av leir-masser. Tross pandemi og utfordrende materialleveranser er prosjektet levert til avtalt tid på 24 mnd.

Langsiktig satsning i Drammen

I Vedal har vi en målsetting om å være den foretrukne samarbeidspartneren innen vårt geografiske nedslagsfelt, som er aksen mellom Drammen og Gardermoen. Den siste tiden har Vedal med partnere gjort flere investeringer i Drammen. I september investerte Vedal sammen med J.B. Ugland i en utviklingseiendom på Bragernes, og på starten av året var Vedal med på kjøpet av Magasinet kjøpesenter. Drammen er en by i stor vekst og vi i Vedal ønsker å øke vår aktivitet i regionen.

Aktuelt -

Vedal Entreprenør har også kontrakt på første byggetrinn av Glassverket for Union Eiendomsutvikling. På Glassverket skal det på lang sikt bygges ca. 500 leiligheter, og det er de første 100 leilighetene som nå er kontrahert.